Sorina Pintea, ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă, a fost condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare pentru luare de mită

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Cluj, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru luare de mită, dar decizia magistraţilor nu este definitivă.

„(…) condamnă inculpata P.S., la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale”, se arată în minuta Tribunalului Cluj.

Instanţa a mai hotărât să îi fie interzis Sorinei Pintea să fie aleasă în funcţii publice sau să ocupe funcţia de manager în cadrul unui spital public, pe o durată de trei ani.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *