Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală”

scoala online

Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a declarat, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Pe parcursul primei săptămâni, conform datelor culese de Ministerul Educaţiei din unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare, un număr de 1.091 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID -19. Ca urmare, s-a suspendat activitatea faţă în faţă în 795 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar, ceea ce a mărit cumva numărul elevilor aflaţi în situaţia de a învăţa la distanţă”.

Tot în prima săptămână, a precizat el, Ministerul Educaţiei a identificat şi 604 de persoane infectate care lucrează în învăţământ – personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Pentru săptămâna viitoare, la nivelul zilei de vineri – data de referinţă pentru stabilirea scenariilor – sunt în continuare un număr redus de localităţi cu peste 6 la mie – sunt 13 – prin urmare numărul de copii care vor învăţa în sistem online din această cauză rămâne relativ constant”.

Ion a menţionat că în aceste zile se transmit teste către cabinetele medicale din instituţiile de învăţământ.