Sorin Iacoban: Pro România vine cu un plan anticriză

Iacoban

Ce pregatesc oamenii lui Ponta la Iasi?

În această perioadă, aproximativ 500.000 de companii mici și mijlocii și milioane de angajați sunt prinși în mijlocul celei mai mari crize de după 2010, consecințele căreia sunt imposibil de estimat.

În condițiile unui dezinteres absolut din partea conducerii actuale pentru redresarea economică și ajutorul oferit companiilor mici și mijlocii, consider că pentru a păstra o economie competitivă și a nu transforma firmele din România victime ale acestui dezinteres, împreună cu echipa PRO România vin cu un plan anticriză și măsuri concrete care să permită afacerilor mici și mijlocii să iasă din criză.

Sprijinul Economic de Criză vizează toate companiile românești mici și mijlocii afectate de criza pandemică și presupune: reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele alimentare și agricole, cât și pentru servciile HoReCa; Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri; Acoperirea de către stat a 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități; Deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile Orban. În pragul unei crize fără precedent, neasumarea responsabilității pentru redresarea economică, va conduce inevitabil la colapsul economic românesc.

Astfel, PRO România își asumă această responsabilitate, pentru ca fiecare companie românească și fiecare angajat din România să aibă o viață decentă.