Sorin Grindeanu: „Din partea PSD, noi am votat azi un premier, Marcel Ciolacu”

grindeanu ciolacu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a anunțat că PSD a votat, astăzi, un premier, Marcel Ciolacu. Totodată a zis că șansele unui guvern PSD-PNL-UDMR sunt de peste 50%.

„Eu pot să vorbesc în numele PSD și să duc la bun sfârșit acest program de guvernare. Suntem aproape de a închide acest punct. Dar mai e și acordul politic. În acest moment, ne aflăm în faza în care mi-aș fi dorit ca azi să închidem componenta legată de programul de guvernare, dar sunt foarte înțelegător. Din partea PSD, noi am votat azi un premier, Marcel Ciolacu. Urmează să avem o întâlnire. Dacă în urma acestor negocieri, nu ne vom afla în mandatul pe care ni l-a dat partidul, suntem obligați noi, cei de la PSD, să mergem în partid și partidul va decide.”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă Nicolae Ciuca ar putea fi acceptat se PSD ca premier, acesta a răspuns: „Singura persoană acceptabilă urmare a deciziilor Consiliului Politic Național de azi este Marcel Ciolacu și a fost votat în unanimitate. Eu n-am văzut nominalizarea vreunui nume din partea PNL. Noi am făcut ceva, am nominalizat, am dat un nume de premier.”