Sorin Grindeanu: „Când discut de Podul de la Brăila parcă vorbesc de persoane cu dublă personalitate”

Pod Brăila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a caracterizat pe reprezentanții firmei care construiește podul de la Brăila drept „persoane cu dublă personalitate”, deoarece fac declarații contradictorii cu privire la termenul de finalizare al proiectului.

„Când discut de Brăila parcă vorbesc de persoane cu dublă personalitate. Când merg acolo eu sau directorul general CNAIR sau primul ministru, ne spun că până la sfârşitul anului e dat în folosinţă. Luaţi declaraţiile constructorilor, chiar şi imaginile. Apoi ne trimite hârtii. Una spune de fiecare dată când mergem acolo, apoi trimit hârtii în care ne spun că termină peste 3 ani. Am trimis şi eu şi directorul general de la CNAIR consilieri şi o echipă să evaluăm, că deja… săptămâna vitoare sunt acolo”, a spus Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă la Timișoara.

După părerea sa, este un „tertip” făcut de constructor.

„Înscriu această adresă, înainte de a merge acolo, la Brăila, într-un tertip pe care încearcă să îl facă această companie. Eu sper, dar concluziile le voi trage cu colegii mei”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, secțiunea de pod este realizat în mare măsură, făra partea cu drumurile de acces.

Conform datelor CNAIR, podul va avea o lungime de doi kilometri și o înălțime de aproximativ 200 metri. Valoarea proiectului este de aproape jumătate de miliard de euro, dintre care circa 300 de milioane de euro sunt cofinanțări asigurate de UE. Proiectul presupune și realizarea drumurilor de acces cu o lungime de peste 20 kilometri.