Sorin Grindeanu are o părere „proastă” despre propunerea de majorare a salariilor demnitarilor în plină criză

Sorin Grindeanu

Vicepremierul Sorin Grindeanu are o părere „proastă” despre propunerea legislativă de majorare a indemnizațiilor demnitarilor și speră să fie respinsă de Camera Deputaților, potrivit economedia.ro.

„… proastă, sper ca în Camera Deputaților propunerea de la Senat să fie respinsă. Sunt și parlamentar, eu spun că indemnizația pe care o avem acum este absolut decentă. Punct. Și salariul de ministru este decent, nu există motive să fie crescut. Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat, de ieri, dar camera decizională este Camera Deputaților. Am și discutat cu liderul de grup, ați văzut și decizia PSD, anunțată, sunt convins că a fost o greșeală în Senat, iar Camera Deputaților o va repara. Am înțeles că a fost o propunere a UDMR preluată. Spiritul acesta de a vota tot ce vine din coaliție nu e întotdeauna corect. De aceea Camera Deputaților are sarcina de a îndrepta această greșeală fiind și Cameră Decizională”, a spus Sorin Grindeanu.

Senatul a aprobat, miercuri, creșterea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25%, de la 1 noiembrie, pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.