Sorin Cîmpeanu: Doar 66% din absolvenții claselor a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la Bacalaureat

sorin-cimpeanu_277c64868c

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat.

Cîmpeanu a precizat că există îngrijorări în rândul specialiştilor cu privire la riscul de abandon şcolar, întrucât problemele generate de pandemie se suprapun peste cele cronice ale educaţiei din România și, astfel, s-a amplificat și discrepanţa dintre rural şi urban.

„Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Printre îngrijorările specialiștilor privind abandonul școlar se numără și numeroasele cazuri de bullying.

„Asta a creat îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptmâna aceasta numeroase cazuri de bullying – un element îngrijorător (…) este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale”, a susținut ministrul.