Sorin Câmpeanu: „Sunt probleme la controlul cursurilor online. 50% dintre elevi au avut medii de peste 8,5, față de 10% în trecut”

copil

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, marți, că școala online a dus la o explozie a numărului notelor mari.

Ministrul a vorbit, marți, într-o conferință organizată de Bursa, despre faptul că educația se va îndrepta mai multe spre digitalizare, chiar și după ce pandemia se va încheia.

Totuși, el a punctat și părțile mai puțin bune ale școlii online, și anume faptul că nu poți controla dacă cel care răspunde din spatele ecranului este chiar elevul. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: “Dacă în trecut ponderea elevilor cu note peste 8,50 era 10%, acum mai mult de 50% au note mai mari de 8,50. Dacă cineva ne poate convinge că mai mult de jumătate din elevii din România merită să aibă burse de merit înseamnă că nu mai avem prea multe de făcut în sistemul de educaţie din România, pentru că stăm foarte bine. Nu avem garanţia că cel care răspunde în spatele ecranelor este chiar elevul/studentul care trebuie să răspundă, şi nu este un părinte, un profesor, un frate mai mare”.

Sursa: Bursa