Sondajul PNL Iași, aspru criticat de rivalii politici

pnl iasi

PNL Iași ar câștiga toate formele de scrutin, locale, județene și parlamentare, conform unui sondaj de opinie realizat în municipiu, pe baza a 900 de respondenți. Potrivit sondajului, candidații PNL s-ar impune atât la Primărie, Consiliul Local și la Consiliul Județean fiind urmați de candidații Partidul Social Democrat, Uniunea Salvați România și Alianța pentru Unirea Românilor. Adversarii politici râd de sondajul liberalilor și susțin că nu reflectă realitatea.

În municipiul Iași, Mihai Chirica ar câștiga alegerile indiferent de candidatul PSD și USR. Astfel, actualul primar ar obține 50 la sută din voturi în timp ce candidatul PSD, Bogdan Balanișcu sau Cătălin Urtoi ar obține între 16,3% – 17,3% din voturi. Pe locul 3 s-ar afla candidatul USR, Cosette Chichirău, Marius Bodea sau Răzvan Timofciuc cu 13,4% – 14,6% din voturi. Candidatul AUR, Vasile Roman, Dragoș Tomașeschi sau Silvian Man ar obține 11% din voturi. De asemenea, 38,2% dintre persoane ar vota la Consiliul Local Iași candidații Partidului Național Liberal, 24,4% PSD, 15,0% USR, în timp ce AUR ar întruni 12,2%, iar PMP 5,7% dintre opțiuni. De asemenea, la votul pentru alegerile parlamentare, dacă duminica viitoare ar avea loc acest scrutin, 35,6% ar vota PNL, 22,9% ar întruni PSD, în timp ce USR ar primi 15,5%, AUR – 14,1%, iar PMP 7,1% din voturi.

Cât de multă influență credeți că pot avea oamenii ca dumneavoastră pentru a trăi în acest oraș? 38,4% spun că au capacitatea de a influența viața din Iași si 15% spun că pot influenta foarte mult. Astfel încât media este de 53,4% privind implicarea lor, a ieșenilor din oraș poate avea un impact asupra felului în care un om schimbă în bine viața orașului, a declarat Alexandru Muraru, președinte PNL Iași.

Principala problemă la nivel național văzută de ieșeni vizează creșterea facturilor la gaze și electricitate. Pe locul doi s-a clasat prețul la alimente, iar pe trei războiul din Ucraina. La intenții de vot: 46% spun că ar merge la urne la locale. Sondajul este ridiculizat de adversarii politici ai liberalilor.

E cea mai mare făcătură pe care am văzut-o de când urmăresc politica. E o farsă, o glumă, făcuta cu scopul de a manipula pentru că dacă nu ai rezultate în activitatea politică și în guvernarea țării care să ducă la o bunăstare suplimentară a populației atunci te apuci de manipulat. Dacă nu e o farsă, e un miracol, pentru că dacă te ții numai de furat, plagiat, ridici inflația până la cer de a ajuns 100 de lei să nu mai reprezinte absolut nimic. Daca pui populația să se obișnuiască cu condiții de peșteră, întuneric, de frig, pentru că serviciile de gaz, de curent au devenit servicii de lux în România și tu crești în sondaje asta înseamnă că este un miracol pe care l-a inventat PSD și PNL în România, a spus Marius Bodea, senator USR.

Surpriza sondajului o reprezintă scorul eventual obținut de Costel Alexe. Acesta este creditat că ar câștiga alegerile din județ cu 36,4% din voturi, în timp ce Maricel Popa ar obține 22,3% din voturi, în timp ce Marius Bodea s-ar afla la 15,6%. Reprezentantul AUR, Silviu Gurlui, ar obține un scor mai bun, pe municipiu cu un rezultat de 13,4%. De remarcat și scorul mai bun pe care l-ar obține Petru Movilă în județ, PMP apropiindu-se de 10%. Conducerea PSD Iași spune că liberalii nu sunt conștienti de problemele cu care se confrunta ieșenii astăzi.

Știu care sunt problemele cu care se confruntă zilnic ieșenii. Întâlnesc oameni nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă Iașul din cauza celor doi PNL-iști: Chirica si Alexe și pot afirma că locuitorii din Iași își doresc parcuri, aer curat, autostrada, spitale, să nu mai fie aglomerație în trafic, dar, din păcate, cei doi merg des la București nu pentru proiecte, nu pentru contracte, ci pentru a da cu subsemnatul în fața procurorilor la DNA, a explicat Maricel Popa, președinte PSD Iași.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 septembrie -10 octombrie.