Sondaj Politico: PNL este în cădere liberă, în timp ce PSD se află în fruntea clasamentului

sondaj-poll-politico-psd-aur-pnl-usrplus-640x400

Publicația politico a realizat un sondaj privind intenția de vot a electoratului român. PNL a ajuns până la un procent de 18%, în timp ce PSD a obținut cel mai mare de scor, 34%. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns la 14 %, ceea ce îi plasează înaintea celor de la USRPLUS care se situează pe locul 4, cu 12%. UDMR a rămas la același procent de 5-6 %.

Scăderea abruptă pentru liberali pare să fi început de la mijlocul lunii iunie, atunci când Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a împlinit șase luni de guvernare.  Cauzele ar putea fi lipsa lipsa reformeor din guvern, campania de vaccinare nereușită, dar și cele două dosare oenale din SUA ale premierului.

Scăderea USRPLUS pornește de la începutul lunii aprilie, motivul ar putea fi că nu au reușit să-și îndeplinească principalele pboective asumate în campania electoral, cum ar fi desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților.

Explicațiile pentru creșterea constantă a partidului AUR ar putea fi eșecul campaniei de vaccinare, amplificarea discursului împotriva măsurilor de prevenire a combaterii pandemiei și lipsa reformelor promise de coaliția de guvernare.

PSD a crescut cu 6 procente în trei luni și primul loc în sondajul celor de la Politico.

Sondajul Politico mai arată un PPU de 4% (formațiunea politică patronată de Dan Voiculescu) și același procent este valabil și pentru PRO România, formațiunea fondată de Victor Ponta, dar și pentru PMP condus de Eugen Tomac. Până la sfârșitul lunii iulie, PPU și PRO România pierd câte un procent fiecare.