Sondaj PNL Iasi. Liberalii sustin ca ar castiga alegerile in municipiu, judet si la parlamentare

pnl iasi

Presedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru a prezentat astazi rezultatele unui sondaj comandat de liberali cu 2 ani inainte de alegeri. Potrivit sondajului Inscop Research, PNL ar castiga alegerile la Primaria Iasi si la Consiliul Judetean.

In municipiul Iasi, Mihai Chirica ar castiga alegerile indiferent de candidatul PSD si USR. Astfel, actualul primar ar obtine 50 la suta din voturi in timp ce candidatul PSD, Bogdan Balaniscu sau Catalin Urtoi ar obtine intre 16,3% – 17,3% din voturi. Pe locul 3 s-ar afla candidatul USR, Cosette Chichirau, Marius Bodea sau Razvan Timofciuc cu 13,4% – 14,6% din voturi. Candidatul AUR, Vasile Roman, Dragos Tomaseschi sau Silvian Man ar obtine 11% din voturi.

Candidatul PMP, Petru Movila ar obtine 5,4% – 6% din voturi. Potrivit aceluiasi sondaj, PNL s-ar apropia de 40 la suta in Consiliul Local iar PSD s-ar afla la aproape 25 la suta. In cadere ar fi USR cu 15% din voturi.

Surpriza sondajului o reprezinta scorul eventual obtinut de Costel Alexe. Acesta este creditat ca ar castiga alegerile din judet cu 36,4% din voturi, in timp ce Maricel Popa ar obtine 22,3% din voturi, in timp ce Marius Bodea s-ar afla la 15,6%. Rprezentantul AUR, Silviu Gurlui ar obtine un scor mai bun decat pe municipiu cu un rezultat de 13,4%. De remarcat si scorul mai bun pe care l-ar obtine Petru Movila in judet, PMP apropiindu-se de 10%.

La alegerile parlamentare, PNL ar obtine 35,6% din voturi, PSD 22,9%, USR 15,5%, AUR 14,1% iar PMP 7,1%.

Marja de eroare a sondajului este de 3.3%. Cercetarea de piata a fost facuta in a doua jumatate a lunii septembrie si in prima parte a lunii octombrie.