Șomaj în creștere și aproape 300 de firme desființate în județul Botoșani

firma

Județul Botoșani are probleme din ce în ce mai mari din punct de vedere economic iar cifrele sunt îngrijorătoare. Rata șomajului a crescut în județul Botoșani iar numărul firmelor care își închid activitatea se mărește de la o lună la alta.

Reprezentanții USR spun că s-a ajuns în această situație din cauza măsurilor luate de coaliția PNL-PSD care se află de un an la guvernare.

În sezonul cald, când în alți ani șomajul scădea, la Botoșani rata șomajului a crescut de la 2,07 în luna aprilie, la 3,09 în luna septembrie. Vorbim de 500 de șomeri, de 500 de familii care în plină criză economic au rămas fără o sursă de bani. Conform statisticilor Oficiului Registrului Comerțului, la Botoșani, în lunile iulie, august, septembrie, au fost radiate, suspendate, dizolvate, 291 de firme. 300 de firme în trei luni, în condițiile în acre oricum ne aflam la coada clasamentului. Creșterea numărului de firme radiate este de aproape 19% în 2022, în comparație cu 2021. Suntem al treilea județ din țară în ceea ce privește suspendarea firmelor. Cauza principală este presiunea pusă pe agenții economici de o serie de politicieni incompetenți. Să nu mai vorbim de suprataxarea contractelor part-time care a fost cea mai nocivă măsură din acest an”, a spus Cristina Lăcătușu, vicepreședinte USR Botoșani.