Somaco Grup Prefabricate donează 35.000 Euro spitalelor din comunitățile în care activează

Sharing is caring!

Somaco Grup Prefabricate a sprijinit prin echipamente medicale un număr de cinci spitale care înfruntă pandemia COVID-19, suma totală donată fiind de peste 171 mii de lei (35.000EUR).

Compania a ales spitale din comunitățile în care își desfășoară activitatea, în județele Neamț (Spitalul Municipal Roman), Vrancea (Spitalul Municipal Adjud), Buzău (Spitalul Județean de Urgență Buzău), Dâmbovița (Spitalul Județean de Urgență Târgoviște), dar și București, unde se află sediul central al companiei (Spitalul Clinic de Urgență București).

“Am ales încă de la începutul răspândirii virusului SARS-CoV-2 în România să susținem echipele medicale din comunitățile în care activăm. Prioritatea companiei noastre, și a grupului din care facem parte, este sănătatea și securitatea în muncă a salariaților și colaboratorilor noștri, a familiilor acestora, dar și grija față de comunitățile în care suntem prezenți. Ne-am alăturat astfel colegilor de la Holcim România, care au donat deja peste 2,6 milioane de lei pentru 11 spitale din România. Procesul de achiziție a tuturor echipamentelor, început cu mai mult de o lună în urmă, a fost finalizat conform cerințelor spitalelor”, a declarat Sorin Miron, Director General Somaco Grup Prefabricate.

Somaco a achiziționat direct pentru spitale echipamentele alese de spitale drept prioritare în această perioadă: echipamente de protecție personal medical, injectomat pentru ATI, echipament (tunel) decontaminare, echipament transport pacienți, electrocardiograf și kituri de hematologie pentru ATI.

shares