Soluții temporare pentru Parhon

foto_spital

Pacienţii cu urgenţe urologice, nefrologice sau cei care au nevoie de consultaţii se pot adresa din nou Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon“.Activitatea medicală a fost reluata partial pentru a permite accesul pacienţilor la tratament.

Daca in perioada în care spitalul a fost afectat de incendiu, cazurile au fost redirecţionate către Spitalul Căi Ferate Iaşi şi Spitalul Militar, acum, atât pacienţii din judeţ, cât şi cei din regiunea Moldovei nu mai sunt reprogramaţi sau transferaţi către alte spitale.

„La etajul I al clădirii au fost reluate internările de zi, pentru dializă au fost mutate câteva maşini de dializă pe Secţia de Nefrologie, iar în Anestezie şi Terapie Intensivă s-au deschis o parte dintre saloane şi s-a reluat activitatea. Spunem noi că parţial este reluată activitatea, însă este nevoie de o renovare.
Nu ştim când va fi, aşteptăm Hotărârea de Guvern şi decizia celor de la asigurări, iar în funcţie de aceste două lucruri putem şti mai departe cum vom proceda“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Si primarul Mihai Chirica face apel la celeritatea autoritatilor centrale.

„Nu sunt banii, şi automat nu aveau cum să emită şi hotărârea de guvern. Ceea ce nu se înţelege este că, dacă nu se mişcă repede să pună în funcţiune sala de operaţii de la Cardiologie, mor oameni, mor români. Trebuie făcut tot ce este posibil, dacă au o problemă de corectat să o facă repede, dar să dea drumul la hotărârea de guvern“,
a comentat primarul Mihai Chirica. Edilul a mai dat asigurari ca lucrarile vor demara cat se poate de repede chiar si cu fonduri locale, “, iar „în 2-3 luni“ se poate porni activitatea la Parhon, care se desfăşura în clădirea afectată de incendiul de acum câteva săptămâni.

„Sunt fonduri din bugetul local cu care începem să reparăm Parhonul, se va face o expertiză pentru întreaga clădire, nu putem face expertiză doar pentru etajele în care funcţionăm noi. Desigur, aşteptăm şi intervenţia guvernului“, a menţionat primarul Chirica.

Va reamintim ca un etaj al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi a ars în noaptea de marţi spre miercuri, 11 aprilie, în urma unui incendiu care a cuprins partea superioară a clădirii. A ars o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, în care erau depozitate obiecte de uz sanitar.