Soluții pentru proiectele CJ

foto_document

Consiliul Judetean Iasi cauta solutii alternative de finantare pentru proiectele pe care intentioneaza sa le implementeze in judet. Printre acestea, se doreste construirea unui parc industrial in comuna Letcani, obtinerea unei surse alternative de finantare pentru ”Centrul Regional de Transfer Tehnologic in Agricultura si Zootehnie sau construirea unei platforme cu o suprafata de 5 hectare, unde vor fi organizate expozitii in aer liber si evenimente pentru fermieri, si una de 4 hectare destinata expozitiilor de animale.

Consiliul Judetean Iasi se preocupa de gasirea unor solutii alternative de finantare pentru proiectele pentru care a alocat fonduri proprii sau care urmeaza a fi depuse pentru obtinerea de fonduri nerambursabile. Spre exemplu in cursul acestei luni, Directia de Proiecte si Dezvoltare Durabila a C.J. a solicitat Centrului National de Investitii, includerea in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social a ”Iasi Industrial Park”.

Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi:

„Proiectul prevede construirea unui parc industrial in comuna Letcani, pe o suprafata de aproximativ 19 ha, CJ trebuind sa se preocupe de realizarea si asigurarea utilitatilor, construirea unui centru administrativ cu o suprafata de 621 mp, alimentarea cu gaz, energie electrica, retea de termoficare, retele de aductiune cu apa, retele de canalizare pluviala, amenajarea unei parcari pentru camioane, infrastructura de acces”, a precizat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Circulatia in cadrul parcului industrial va fi realizata prin intermediul unei retele de drumuri, propuse ca parte integranta a proiectului a carui valoare este de 21,1 milioane lei, banii fiind asigurati acum de catre Consiliul Judetean Iasi.

Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi:

”Asezarea parcului la Drumul European, cu facilitati de acces este un mare atu al acestui obiectiv. Trebuie sa aducem la Iasi cat mai multe firme ce vor da plus valoare econimiei judetului. C.J. a pevazut in buget sumele necesare realizarii acestui obiectiv. Exista acum posibilitatea, ca si in cazul altor proiecte, sa atragem surse de finantare nerambursabile, si sa economisim banii judetului. Trebuie sa ne preocupe veniturile pentru judet, astfel incat, sa putem acoperi cat mai multe dintre nevoile locuitorilor. Dezvoltarea mediului de afaceri si atragerea de investitori straini in zona, precum si amplificarea relatiilor economice dintre companiile locale si cele straine va conduce la cresterea calitatii vietii iesenilor”, a afirmat Maricel Popa Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Totodata, alte doua proiecte importante depuse de catre Consiliul judetean sunt ”Centrul Regional de Transfer Tehnologic in Agricultura si Zootehnie” care are ca obiective stimularea initiativelor de inovare si dezvoltare tehnologica in sectoarele agricol si zootehnic si construirea unei platforma cu o suprafata de 5 hectare, unde vor fi organizate expozitii in aer liber si evenimente pentru fermieri, si una de 4 hectare destinata expozitiilor de animale.Tot aici vor exista spatii pentru descarcarea, trierea, igienizarea animalelor si pentru carantina.