Soluții pentru decongestionarea traficului din Iași

trafic iasi

Traficul din Iași rămâne cea mai gravă problemă din municipiu pentru care se caută constant soluții. Consilierii locali s-au întâlnit și au depus nenumărate amendamente în anul 2021, dar multe nu s-au concretizat. Pasajele subterane reprezintă momentan cele mai plauzibile opțiuni decongestionarea traficului din Iași.

La orele de varf, cele mai aglomerate zone din Iași sunt Bucium și Podu Ros. Pentru a reduce orele de asteptare în trafic, consilierii locali de la PSD au depus amendamente care au ca scop principal decongestionare și fluidizarea traficului din zonele cu probleme.

„Un pasaj subteran pe care l-am propus în direcția Bucium-Cotnari, Granit. Un pasaj cu două benzi de lângă axă și banda din mijloc, iar a treia bandă să fie pentru viraj dreapta spre Bularga. Ar decongestiona traficul, ar fluidiza practic traficul dintre Bucium spre Țesătura. Nu ar mai staționa autoturismele pe pasaj pentru că pasajele nu sunt facute pentru staționare, ci pentru rulaj”, a zis Ovidiu Laicu, consilier local PSD.

Un alt proiect care prevede infrastructura ar urma să fie depus în anul 2022.

„Desființarea rondului actual din Podu Roș actual și mutat la BCR și sens unic Podu Roș – Belvedere, Poitiers și ajuns în Podu Ros. De asemenea, giratie de la BCR pe Sfantul Lazar și Palat. Practic s-ar castiga încă două benzi. Cei care vin din Podu Roș și se îndreaptă spre Nicolina s-ar încadra pe benzile 1 și 2. Cei din Bularga care vor veni pe la Țesătura și vor intra pe bretelele de la pasaj. Este un prim pas pentru decongestionarea circulației se poate face în trei pași, solutți pe termen scurt, mediu și lung”, a adăugat Ovidiu Laicu.

O altă problemă adusă în discuție adesea de consilieri este lipsa parcărilor din municipiul Iași. Aceștia vin cu propunerea construirii parcărilor supraetajate.