Solutii pentru decongestionarea traficului din capat CUG – Ciurea

capat cug

O serie de masuri implementate de autoritati ar putea fluidiza traficul infernal din capat CUG – Ciurea. Implementarea trenului metropolitan, extinderea drumului judetean 248 la 4 benzi si mutarea biroului vamal de la Tehnopolis sunt cateva solutii pentru decongestionarea traficului din zona.

Maine, consilierii judeteni vor putea hotara aprobarea incheierii protocolului de asociere între Consiliul Județean, Municipiul Iasi, Asociatia Metropolitana de Transport Public lasi, comuna Letcani, comuna Holboca, comuna Miroslava, comuna Ciurea, comuna Tomesti si “CFR” SA in vederea realizării trenului metropolitan lasi. Daca oamenii vor alege sa circule cu trenul, presiunea pe drumul judetean 248 ar scade.

Catalin Lupu – primar Ciurea: „Ciurea este cred ca singura comuna din judetul Iasi care are 3 gari pe raza comunei. Vorbesc de Gara Ciurea, Picioru Lupului si Barnova. Sigur ca a existat o initiativa la inceputul anului 2020 a celor de la CFR pentru a pune niste trenuri suplimetare si chiar au dat rezultate in sensul ca s-a decongestionat traficul simtitor.”

Incepand cu primavara anului viitor, vor incepe lucrarile pentru largireaDJ 248, la patru benzi până la intersecţia cu soseaua de centura. 

Catalin Lupu – primar Ciurea: „Ultima decizie pe care am sustinut-o intr-un plen al Consiliului Judetean Iasi acum 2 luni de zile, necesitatea si oportunitatea acestei largiri de acces in municipiul si din municipiu spre comunele limitrofe.  Si legal se pot face acum operatiuni de largire pentru ca stim ca in ultimii cinci ani de zile a fost oprita orice interventie si era perioada de garantie la care nu se putea umbla. Asteptam cu nerabdare primavara ca acum iarna nu putem sa lucram decat documente sa facem asa ca in primavara, aprilie-mai sa se poata derula.”

Un alt pas pentru fluidizarea traficul din capat CUG spre Ciurea este mutarea Vamii din zona Tehnopolis. Autoritățile locale au anunțat că punctul de vămuire ar putea fi scos din oraș și va fi amenajat undeva în zona viitoarei autostrăzi Iași – Târgu Mureș.