Solutii noi date de PMP pentru traficul iesean

foto_Alin_Aivanoaei

Proiecte în Consiliul Județean Iași

Cele mai stringente probleme legate de traficul din municipiul Iasi au fost prezentate ieri pe larg intr-o dezbatere initiata de organizatia municipala a PMP. Dezbaterea a vizat identificarea unor solutii pentru fluidizarea traficului, in special prin crearea unor sensuri unice in unele zone din municipiu.

Alin Aivanoaei, presedintele organizatiei municipale PMP Iasi, a aratat ca dezbaterea urmareste identificarea unor solutii concrete pentru imbunatatirea traficului din oras.

„Avem exemple de buna practica cu  alte municipii la nivel national, dar si configuratia demografica a municipiului nostru poate, sau nu poate permite sistematizarea cu sensuri unice mai ales pe arterele principale ale municpiului nostru.”, a declarat Alin Aivanoaie, presedinte PMP Iasi.

Deputatul Petru Movila a initiat o serie de discutii legate de afluenta de autoturisme din municipiu: „Ar trebui cu fiecare unitatea administrativa veicina sa stabileasca afluenta, pentru ca vorbim de cateva artere importante, vorbim de Iasi – Voinesti, Galata, Soseauna Nicolina, Bucium, Aurel Vlaicu, Dancu, vorbim de Carlig, C.A Roseti, Copou si Pacurari. Acestea sunt artele mari din Iasi si aceasta colaborare cu comunele din vecinatate ar trebui facuta pe acest studiu master plan de transport pe zona mitropolitana. Ne referim la comunicarea rutiera intre municipiul Iasi si UAT-urile din zona. Se pot gasi solutii impreuna.”