Soluții alternative pentru reducerea numărului de câini fără stăpân din Miroslava

caini vagabonzi

Mihai Lisoschi, viceprimarul comunei Miroslava, împreună cu Georgeana Olaru, coordonatorul Adăpostului de Câini fără Stăpân Miroslava au participt la o întâlnire cu reprezentanții Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe ale Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Scopul întâlnirii a fost încheierea unor parteneriate care vizează câinii cu sau fără stăpân din comuna Miroslava, pe de-o parte, și studenții care urmează cursurile unității de învățământ, pe de altă parte. Subiectele abordate au făcut referire la sterilizarea cățeilor ca modalitate de control al înmulțirilor și reducere a abandonului, dar și ca posibilitate de studiu practic pentru studenți, precum și modalități de promovare și creștere a adopțiilor.

În urma discuțiilor purtate toți participanții au conchis că o colaborare între instituții nu poate fi decât benefică, urmând ca după ce reprezentanții Facutății de Medicină Veterinară vor fi vizitat adăpostul, să fie puse bazele protocolului de colaborare și să se demareze toate acțiunile necesare în acest sens.

„𝘈𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵̦𝘪𝘢 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘢̆ 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘢̆ 𝘪̂𝘴̦𝘪 𝘥𝘰𝘳𝘦𝘴̦𝘵𝘦 𝘴𝘢̆ 𝘴𝘵𝘰𝘱𝘦𝘻𝘦 𝘪̂𝘯𝘮𝘶𝘭𝘵̦𝘪𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘭𝘦 𝘤𝘢̂𝘪𝘯𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴̦𝘪, 𝘦𝘷𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵, 𝘢𝘣𝘢𝘯𝘥𝘰𝘯𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘥𝘰𝘢𝘳 𝘢𝘴̦𝘢 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘮 𝘳𝘦𝘥𝘶𝘤𝘦 𝘯𝘶𝘮𝘢̆𝘳𝘶𝘭 𝘤𝘢̂𝘪𝘯𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘧𝘢̆𝘳𝘢̆ 𝘴𝘵𝘢̆𝘱𝘢̂𝘯. 𝘐̂𝘯 𝘦𝘨𝘢𝘭𝘢̆ 𝘮𝘢̆𝘴𝘶𝘳𝘢̆ 𝘴-𝘢𝘶 𝘱𝘶𝘳𝘵𝘢𝘵 𝘥𝘪𝘴𝘤𝘶𝘵̦𝘪𝘪 𝘴̦𝘪 𝘤𝘶 𝘖𝘕𝘎-𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘤𝘵̦𝘪𝘢 𝘢𝘯𝘪𝘮𝘢𝘭𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘴̦𝘪, 𝘱𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢̆ 𝘤𝘢𝘭𝘦, 𝘳𝘦𝘪𝘵𝘦𝘳𝘢̆𝘮 𝘪𝘯𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵̦𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘭𝘪𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦𝘢 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳. 𝘗𝘭𝘢𝘯𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘷𝘪𝘪𝘵𝘰𝘳 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘰𝘯𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘧𝘪𝘦𝘤𝘢̆𝘳𝘶𝘪 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘷𝘪𝘥 𝘴̦𝘪 𝘤𝘶 𝘳𝘢̆𝘣𝘥𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘰𝘮 𝘰𝘣𝘵̦𝘪𝘯𝘦 𝘳𝘦𝘻𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘵𝘦.” – Mihai Lisoschi, viceprimarul Comunei Miroslava