Soldații ruși care refuză să lupte în Ucraina, bătuți până la sânge, închiși în beciuri, înfometați și amenințați cu moartea

62303474

Apar noi relatări privind haosul care s-a instalat în rândul armatei lui Vladimir Putin. De această dată, cei care au de suferit, la propriu, sunt militarii care refuză să lupte în războiul din Ucraina.

Rudele soldaților care au parte de astfel de tratamente inumane au dezvăluit că ei sunt închiși în beciuri, sunt înfometați, amenințați cu pedepse lungi cu închisoarea și forțați să fie supuși unor simulări de execuții pentru că au depus armele.

O femeie spune că fiul ei a dispărut într-o închisoare improvizată într-un subsol, nu a mai dat niciun semn de viață de cinci luni, iar acum este dat dispărut de armată.

ASTRA, un canal Telegram administrat de jurnaliști ruși disidenți, a început să relateze despre taberele de detenție în octombrie, când a ieșit la iveală că 20 de soldați erau ținuți în condiții îngrozitoare în zonele ocupate din Luhansk.

Bărbații s-au plâns într-un videoclip publicat pe ascuns din detenție că erau ținuți într-un singur subsol, obligați să defecheze într-o singură găleată comună și că trebuiau să doarmă pe podea sub un tavan care era gata să cadă pe ei.

Grupul – care a fost înrolat în armată în baza ordinului de „mobilizare parțială” al lui Putin – a declarat că a fost trimis acolo după ce a refuzat să meargă pe front.

În cele din urmă au fost scoși din subsol și duși la un post de comandă din orașul Rubizhne, unde au fost ținuți încă 10 zile înainte ca procurorii să vină să-i amenințe cu pedepse lungi cu închisoarea dacă nu acceptă să lupte.

Când au refuzat din nou, au fost duși la o fostă închisoare din apropierea orașului Alchevs’k, ultima lor locație cunoscută.