Soferul care a provocat accidentul de la Badeana facea „liniute” pe sosea

accident vaslui

Tinerii din comuna Gohor au petrecut intr-un club din Barlad. La plecare erau doua masini pline de tineri care s-au luat la intrecere pe drumul europeana. Fiecare depasire era insotita de urale. Ultima depasire incercata de tanarul de 31 ani a adus provocat moartea a 5 persoane. Alti 7 oameni au fost raniti, doi dintre ei fiind in stare foarte grava.

Conform Angelicai Gramaticu, purtator de cuvant la Spitalul de Urgenta Barlad starea ranitilor este urmatoarea:

– fata de 15 ani, din Priponești (se afla in masina care a provocat accidentul): hemoperitoneu, ruptura de splina, fractura 1/3 medie femur stang. Stare generala grava, s-a intervenit chirurgical in cursul noptii pentru ruptura de splina. A fost transportată cu elicopterul la Spitalul ”Sf. Maria” Iasi.
– fata de 13 ani, din Iasi (venea din concediu cu parintii): traumatism cranio facial cu plaga contuza frontala, fractura clavicula 1/3 medie,  disjunctie sterno claviculara. A fost directioanata NCH si la Spitalul ”Sf. Maria Iasi”.
– femeia de 35 de ani, din Iași (se afla in masina care circula regulamentar): policontuzii, traumatism cranio cerebral cu epistaxis bilateral. Stare generala foarte grava, comatoasa, intubata orotraheal. A fost directionata Spitalul ”Sf. Spiridon” Iasi, unde se afla în acest moment.
– femeia de 33 de ani, din Suceava (se afla in masina care circula regulamentar): traumatism coloana vertebro-toracala, traumatism bazin si torace, fractura scafoid carpian stang. Este conștientă, stabilă, urmeaza imobilizarea ghipsata antebrat-pumn stang.
– bărbatul de 35 de ani, din Bacău (se afla in masina care circula regulamentar): politraumatism toraco-abdominal, contuzii si escoriatii genunchi. Stabil hemodinamic, constient si stare generala buna;

– femeia de 32 de ani, din Bulgaria (se afla in masina depasita): contuzie toracica si genunchi stang, entorsa medio tarsiana stanga, pentru care s-a practicat imobilizare ghipsata gambo-podala.

– bărbatul de 35 de ani, din Bulgaria (se afla in masina depasita): traumatism bazin si genunchi stang, traumatism toraco-abdominal. A fost suturata plaga de la nivelul genunchiului. Stare generala buna, constient si stabil hemodinamic.