Soferita in traficul iesean: „Studii, planuri, machete dar facem 45 minute intre Rond Vechi si Belvedere!”

trafic-4

O soferita ne-a trimis in aceasta dimineata un mesaj prin care isi exprima nemultumirea fata de modul haotic in care a fost sistematizat traficul iesean. Astazi, o distanta de 6 kilometri a fost parcursa in 90 minute, jumatate din timp fiind petrecut intre Rond Vechi si Belvedere. Redam mai jos mesajul iesencei.

„Am trezit copilul la ora 6.00, sa-l duc la scoala, am iesit din casa la ora 6.30 si ne-am instalat la coada de la Visoianu, in dreptul supermarketului Lidl. Bara la bara s-a circulat pana in capat CUG, unde am ajuns dupa 30 minute. Pana la Rond Vechi am mers decent si am ajuns la ora 7.05. De acolo, parca s-a rupt filmul. O distanta de 1 kilometru am parcurs-o in 45 minute. Un coleg de trafic a fumat 3 tigari cat am stat 3 semafoare la rand nemiscati. Au trecut doua tramvaie pline ochi, in rest „marea banda unica” era necirculata. A trecut sfidator o masina de jandarmerie cu girofarurile aprinse si se uitau oamenii la noi, de parca eram oile din tarc. Copilul nu mai avea rabdare iar unii soferi nervosi au rupt randurile si s-au riscat pe banda libera. La Belvedere, am inteles ce s-a intamplat. Un nene de la Politia Locala, trecut bine de prima tinerete, statea numai cu mainile pe sus de parca era Superman. Avea o tentativa de dirijat circulatia, in sensul avantajarii soferilor care veneau dinspre Miroslava. Dupa ce am trecut de Belvedere s-a circulat decent dar tot am intarziat cu copilul la scoala si am ajuns la ora 8.05″, ne-a scris femeia.

Aceasta ne-a atasat si cateva poze cu coloana de masini dinspre Rond Vechi si Belvedere si ne-a precizat ca foloseste des transportul in comun dar astazi avea mai multe documente de serviciu si nu reusea sa le duca in mana.

„Ce folos ca vorbim despre mobilitatea urbana, ca se arunca sume mari de bani in studii, planuri si machete dar facem 45 minute intre Rond Vechi si Belvedere ca dirijeaza circulatia dupa bunul plac un domn de la Politia Locala. Mi se pare ireal ce traim in trafic si desi sunt solutii pentru congestionare, nu se aplica niciuna. Suntem lasati la voia sortii si nu se gandeste nimeni sa schimbe ceva, de parca acum am atins perfectiunea. Suntem oameni si nu oi iar cei care ne conduc destinele sa nu uite ca noi i-am trimis acolo in functii sa ne reprezinte. Adunati specialistii, incuiati-va cu totii intr-o camera si stati acolo pana iese fumul alb, ca de asta sunteti platiti, sa veniti cu solutii”, a mai scris soferita suparata.