Soferita fara permis care a provocat un accident mortal in comuna Scobinti a fost condamnata la inchisoare cu suspendare

accident sticlaria

Șoferița de 28 ani care a lovit mortal cu mașina o fetiță de 4 ani în localitatea Sticlăria, din comuna Scobinți a fost condamnata de Judecatoria Harlau la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Aceasta a fost judecata doar pentru conducerea autoturismului fără permis de conducere. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, femeia nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului si nu i se poate imputa aceasta faptă.

Tragedia s-a produs pe data de 1 iunie cand femeia a fost anuntata ca un unchi de-al sau se spanzurase. Desi nu avea permis de conducere s-a urcat la Harlau in masina sotului sau pentru a se deplasa in satul Sticlaria. Aceasta a vazut un grup de copii care se jucau pe strada si i-a claxonat fara sa reduca viteza. Cu toate acestea, din spatele unui taxi parcat o fetita de 4 ani i-a iesit in fata masinii. Copilul nu a mai fost salvat iar rudele fetiței au protestat în fata Judecătoriei Hârlău cerând dreptate.

Magistrații Judecătoriei Hârlău au luat in calcul că femeia nu avea antecedente penale.