Șoferii vor plăti mai mult pentru mașinile parcate în Aeroportul Suceava

Parcarea de la Aeroportul Suceava va fi mai scumpă.

Consiliul Județean Suceava a aprobat recent majorarea tarifelor.

Inițiatorul proiectului de hotărâre, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că propunerea de modificare a taxelor de parcare pentru anul 2023 s-a făcut la solicitarea Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Motivul solicitării: creșterea traficului de pasageri dată fiind deschiderea unei baze operaționale a companiei Wizz Air și creșterea numărului de zboruri către noi destinații.

Așadar, potrivit hotărârii deliberativului județean, taxele de parcare pentru prima și a doua oră se mențin la același nivel de 5 lei, dar pentru intervalul ce depășește a doua oră, taxa se majorează de la 1 leu la 2 lei, pentru fiecare oră.

De asemenea, tariful pentru pierderea tichetului se majorează de la 300 la 400 de lei. Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Județean, pentru parcarea aeroportului s-a introdus un abonament lunar destinat accesului individual pentru firmele partenere.

Astfel, pentru societățile comerciale în cadrul regiei s-a introdus un abonament lunar de 100 de lei/nr. de înmatriculare, în timp ce pentru societățile care închiriază mașini, titulare de contract, abonamentul lunar este de 350 lei/permis acces parcare. Pentru firmele care închiriază mașini și nu sunt titulare de contract, abonamentul lunar este de 700 lei/permis acces parcare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *