Service-urile auto, luate cu asalt de soferi

Sharing is caring!

Aglomeratie in service-urile auto din Iasi. Soferii fac rand pentru a-si schimba anvelopele de vara cu cele de iarna, mai ales ca meteorologii au anuntat ninsori in aceasta saptamana. Daca sunteti oprit in trafic de politisti si nu aveti masina echipata corespunzator pentru iarna, veti fi amendat.

La Iasi, service-urile auto sunt aglomerate, iar programarile pentru schimbarea anvelopelor sunt facute deja pina spre jumatatea lunii noiembrie.

In medie, anvelopele de pe o masina sunt schimbate in cel putin 30 de minute, spun reprezentantii service-urilor auto. Din cauza volumului mare de lucru, a fost suplimentat si numarul angajatilor care sa se ocupe de masini.

Petru Crucianu, reprezentant service auto: “Anul trecut, clientii au lasat totul pe ultima suta de metri, fix cand a nins. A fost cald si deodata au venit ninsorile. Suntem in perioada aceasta foarte aglomerati, clientii au venit din timp sa isi schimbe anvelopele, si-au facut programare online inca de acum doua saptamani, avem in continuu, din ora in ora. Avem programari pana pe 10 noiembrie, in continuu“.

Daca circulati cu anvelope de vara si pe sosea este zapada, riscati amenda si vi se retine si certificatul de inmatriculare.

Ioana Bilea, purt. de cuv. IPJ Iasi: “Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, precizam faptul ca nerespectarea acestor obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1305 lei pina la 2900 de lei si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al vehiculului”.

In municipiul Iasi sunt inmatriculate peste 125 de mii de autoturisme.

shares