Șoferii ieșeni prinși cu viteză pe Bulevardul Chimiei

control-politie

Astăzi în jurul amiezii, mai mulți polițiști au desfășurat o acțiune rutieră pe Bulevardul Chimiei din municipiul Iași. Organele de poliție au verificat cu ce viteză circulă conducătorii auto.

La scurt timp după începerea acțiunii au fost opriţi 3 şoferi, care au încălcat limita de viteză permisă în zonă. Radarele i-au depistat pe aceștia în trafic cu viteze ce îi puteau lăsa și fără permis. 

Ioana Bîlea, purt. de cuv. IPJ Iași: „Polițiștii rutieri acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. Scopul activităților derulate de polițiști este acela de a conștientiza participanții la traficul rutier, fie că vorbim de conducători auto, bicicliști cu privire la importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care și riscurile la care se expun aceștia dacă nu respectă legislația rutieră”.

Polițiștii au avut și câteva recomandări pentru toți participanții la trafic. 

Ioana Bîlea, purt. de cuv. IPJ Iași: „Le reamintim conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum și de trafic, să nu efectueze depășiri neregulamentare și să adopte o conduită preventivă. De asemnea pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să se asigure înainte de a traversa strada și să traverseze oar prin locurile special amenajate. De asemenea bicicliștilor le recomandăm să se echipeze corespunzător înainte de a porni la drum, să poarte casca de protecție, iar atunci când circulă pe timpul nopții să poarte elemente reflectorizante”.

Acțiunea de creșterea a gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice va continua și în acest weekend, în mai multe județe din țară.