Soferii au fost opriti in trafic si testati alcoolscopic

Politistii rutieri au oprit in aceasta dimineata toti conducatorii auto care au trecut prin zona Garii Internationale Iasi. Dupa verificarea documentelor, soferii au fost testati alcoolscopic. De la introducerea Legii Anastasia, oamenii legii organizeaza perioadic astfel de actiuni, pe principalele artere din Iasi si judet.

Odata cu inasprirea legislatiei rutiere, soferii care conduc bauti risca pedeapsa cu inchisoarea.

Pentru unii, experienta testarii alcoolscopice le-a dat batai de cap. In continuare, vom reda conversatia dintre un politist si un sofer: „Buna ziua! Sunt agent principal Bunduc. Documentele dumneavoastra si ale masinii, va rog! Permis, buletin.

Bauturi alcoolice ati consumat? Haideti sa facem o testare. Este sigilat. Inspiram aer in piept si suflam constant. Stop. Zero, da?

Ati mai fost testata?

-Nu, niciodata!

-Nicio problema. Desfaceti dumneavoastra si scoateti din ambalaj. Nu, nu, nu. Suflam constant ca intr-un balon.

Atat pot sa suflu.

-Atat! Perfect! Ramane amintire mustiucul. Rezultatul este zero. O zi frumoasa!

Eu sunt de acord cu chestiile astea, este o experienta pe care trebuie sa o traim si trebuie sa ne protejam„.

In cadrul acțiunii au fost legitimate 19 persoane, au fost efectuate 19 testări alcoolscopice, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 13 pentru alte abateri.

„Politistii din cadrul Biroului Rutier desfasoara o actiune pentru prevenirea si combaterea a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel de activitati au caracter permanent si vizeaza cresterea gradului de siguranta publica din judetul Iasi„, a declarat Adina Ciobanu, Purt. Cuv. IPJ Iasi.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate in actiunea de dimineata a fost de 4.620 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *