Șofer român de TIR, peripeții în Olanda. A rămas blocat printre mii de saci cu nisip, după ce a ignorat toate semnele de oprire

img - 2023-01-27T163801.935

Un șofer de camion român a rămas blocat la intrarea în tunelul Princess Margriet, pe autostrada A7, în Olanda, după ce a ignorat toate semnele de oprire pe care le-a întâlnit în cale. Și-a continuat drumul până când s-a trezit în fața miilor de saci plini cu nisip, scrie cotidianul Leeuwarder Courant

Șoferul român condusese pe autostrada A7, de la Joure la Sneek, pe lângă toate gardurile și barierele, ignorând indicatoarele care îl avertizau că circulația este interzisă. 

Incidentul a avut loc miercuri dimineață, 25 ianuarie. Angajații companiei de salvare și remorcare Betten, din Sneek, au fost surprinși când li s-a transmis că un TIR este blocat în apeductul închis. „M-am gândit: nu se poate. Asta este la tunel”, a declarat Paul Betten, reprezentantul companiei.

Poliția și Rijkswaterstaat (Direcția Generală pentru Lucrări Publice și Gospodărirea Apelor din Olanda) ceruseră ajutorul companiei pentru camionul rămas blocat printre sacii cu nisip. Șoferul a fost nevoit să-și părăsească vehiculul, pentru ca echipajele de recuperare de la Betten să poată duce mastodontul înapoi din tunel, pentru ca apoi să-l poată întoarce. 

Pentru fapta sa, românul nu a rămas nepedepsit, fiind amendat de polițiști olandezi. El și-a putut continua drumul abia la sfârșitul după-amiezii.