Sofer reținut după ce si-a făcut de cap pe străzile Iasului

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie au depistat şi condus la cercetări un bărbat, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui auto fără permis de conducere.

Din cercetări a rezultat că, în timp ce ar fi condus un auto pe Bulevardul Metalurgiei din mun. Iaşi ar fi tamponat un auto, în trafic şi şi-ar fi continuat deplasarea.

Acesta a fost găsit ulterior de poliţişti şi testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.

Totodată s-a constatat că autoturismul avea ITP-ul expirat şi nu avea asigurare obligatorie RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui auto fără permis de conducere.

În baza probatoriului administrat, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca astazi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.