Sofer prins baut la Albita desi transporta 25.000 litri de motorina

sofer albita

Aseara, în jurul orei 20.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, un cetățean român în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format dintr-un autocamion și o semiremorcă, în care transporta 25.710 litri de motorină.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vaslui – Poliția Rutieră Huși, care executa misiune în proximitatea punctului, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.

Întrucât persoana a refuzat stabilirea alcoolemiei cu aparatul etilotest, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Huși pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.