Şofer din Neamț cu permisul suspendat, prins în timp ce transporta ilegal lemn cu o maşină fără RCA

politist-politie-sursa-IGPR-640x400

Un tânăr în vârstă de 22 ani, din localitatea Grinţieş, județul Neamț, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce se afla la volanul unei autoutilitare, deşi avea suspendat dreptul de a conduce, iar oamenii legii au constatat şi că pentru încărcătura de material lemnos nu existau documentele legale de provenienţă, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

„Din verificările efectuate a reieşit că tânărul nu deţinea poliţa RCA valabilă a autoutilitarei. Totodată, autoutilitara transporta aproximativ 3,2 metri cubi de material lemnos, fără documente legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei rutiere şi silvice, fiindu-i reţinute şi plăcuţele şi certificatul de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au decis confiscarea materialului lemnos care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.