Șofer de TIR din Republica Moldova, prins beat la volan de poliţişti, în Vama Oancea din Galaţi

img - 2023-01-05T132527.960

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea din judeţul Galaţi au identificat un șofer profesionist din Republica Moldova, care conducea un TIR, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

În data de 04 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, un cetățean din Republica Moldova, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o semiremorcă. 

La controlul de frontieră, poliţiştii au observat că bărbatul mirosea puternic a alcool, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției Orașului Târgu Bujor, pentru a fi testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost însoțită la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, cu scopul prelevării de probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.