Video Bacau | Sofer de autobuz incatusat ca nu purta masca. Politisti locali cercetati disciplinar

Scandal de pomina in Bacau dupa ce un sofer de autobuz a fost incatusat de politistii locali din Bacau pe motiv ca nu purta masca. In timp ce politistii locali faceau exces de zel, calatorii au ramas blocati in autobus. Retinerea i-a indignat pe oameni mai ales ca nici politistii locali nu purtau masca.

In stația de la Piața Centrală, un polițist local l-a observat pe soferul de autobus fara masca si a încercat să-l legitimize. Acesta l-a ignorat pe agent si a plecat mai departe. La scurt timp, intr-o alta statie șoferul de autobus a fost dat jos fiind imobilizat cu catuse. In acest timp, calatorii si trecareau urmareau cu indignare secventa, mai ales ca nici politistii locali nu pastrau distanta sociala si nu purtau masca.

In urma incidentului, soferul de autobuz a primit 500 lei amenda pentru ca nu a purtat masca si alti 500 lei pentru a a refuzat sa se legitimize. De asemenea, un trecator si un taximetrist au fost amendati dup ace i-au injurat pe agentii politiei locale. Primarul Bacaului a cerut o ancheta dupa faptele petrecute ieri.

Astazi, șeful Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei și-a prezentat demisia din funcția deținută. De asemenea, la nivelul institutiei, comisia de anchetă a început procedurile de cercetare a celor întamplate și de stabilire a gradului de vinovăție a lucrătorilor care au actionat la fata locului.

Video: Anda Andrei