Şofer de 21 de ani cu permisul suspendat, oprit cu forţa în Rădăuţi. Poliţiştii i-au spart toate anvelopele cu dispozitivul spike

Poliţiştii au oprit un autoturism, în Rădăuţi, după ce au folosit dispozitivului spike. Tânărul care se afla la volan, care are permisul suspendat, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, fiind urmărit în trafic. După ce toate anvelopele au fost sparte, maşina a mai rulat câteva sute de metri şi apoi s-a oprit, fără care cei patru tineri din interior să fie răniţi.

”În seara de 22 martie 2024, jurul orei 22.30 poliţiştii unui echipaj de ordine publică aflat serviciul de patrulare, pe bulevardul central, din municipiul Rădăuţi, au observat un autoturism, existând indicii cu privire la faptul că şoferul acestuia are exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată. Poliţiştii au efectuat imediat semnalul regulamentar de oprire cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat şi a mărit viteza de deplasare, încercând să beneficieze de avantajul tehnic al vehiculului condus”, a transmis, sâmbătă, IGPR.

Instituţia precizează că echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului, fiind alertate celelalte echipaje din zona şi fiind transmise semnalmentele autoturismului urmărit.

”În momentul în care autoturismul urmărit s-a apropiat de centura ocolitoare de la ieşirea din municipiul Rădăuţi, au fost transmise prin staţie toate datele necesare, în timp util, unui echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea, care a desfăşurat pe partea carosabilă dispozitivul de oprire forţată din dotare. Astfel, s-a reuşit perforarea tuturor celor 4 anvelope ale vehiculului urmărit, fără incidente, acesta reuşind să îşi continue deplasarea doar câteva sute de metri, fiind ulterior blocat de echipajul aflat în urmărire. De la volanul maşinii a ieşit şoferul, care a încercat să se sustragă, fiind însă identificat de poliţişti în persoana unui tânăr, de 21 de ani, din comuna Dorneşti, judeţul Suceava”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, în interiorul maşinii au fost identificaţi alţi trei tineri, cu vârste între 18 şi 20 de ani. ”Niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit leziuni sau vătămări. Şoferul a fost testat cu aparatele drugtest şi etilotest, rezultatele fiind negative. După verificarea în bazele de date, s-a constatat faptul că şoferul deţine permis, însă are exercitarea dreptului de conducere suspendată în perioada 17 martie – 14 iunie 2024, ca urmare a săvârşirii unor abateri la regimul rutier”, a mai transmis sursa citată de news.ro.

În cauză, a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (cu permisul suspendat), urmând a se dispune procedural, prin unitatea de parchet competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *