Şofer beat pus direct în cătuşe şi arestat după ce a intrat în şanţ şi a refuzat să meargă la spital. Conducea o maşină care nu avea ITP

etilotest-bun

Un localnic din Mironeasa a fost arestat dupa ce a fost prins baut la volan. Acesta avea o alcoolemie uriasa: 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. La arestarea acestuia a mai contribuit si faptul ca circula fara inspectie tehnica, dar si faptul ca a refuzat sa fie transportat la spital pentru probe biologice de sânge. 
„Politistii din cadrul Sectiei Rurala Ciurea efectueaza cercetari în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul savârsirii infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigatiile efectuate pâna în prezent, s-a constatat faptul ca un barbat de 55 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Mironeasa, si ar fi intrat în rigola drumului. Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, însa acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, barbatul a fost sanctionat contraventional fiind dispusa retragerea certificatului de înmatriculare, deoarece inspectia tehnica periodica a autoturismului era expirata. În baza probatoriului administrat în cauza, la data de 20 iulie barbatul banuit de comiterea faptei a fost retinut de politisti pentru 24 de ore. La data de 21 iulie, barbatul retinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta care a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile”, au precizat reprezentantii Politiei Iasi.