Social democrații denunță problemele acute din sistemului medical

maricel popa

Sistemul medical din Romania este intr-un haos total, in opinia lui Maricel Popa, liderul PSD Iasi. In cadrul unei conferinte de presa a vorbit si despre  plângerea penală depusa  împotriva lui Costel Alexe și Nelu Tătaru pentru blocarea deschiderii spitalului de la Lețcani.

Social democratii sustin ca iesirea din criza politica si sanitara actuala o reprezinta organizarea alegerilor anticipate. Maricel Popa denunta haosul din sistemul sanitar.

Maricel Popa – președinte PSD Iași

„E un haos total! De un an de zile e un haos total. Vedeți, dacă la ora actuală ar trebui să se certe miniștrii între ei ca să recunoască ceea ce noi am atras atenția de anul trecut că sunt raportări false. Dacă a spus Voiculescu, ministrul, a spus că sunt mii de morți care nu sunt raportați, vă dați seama în ce dezastru ne află la ora actuală? Raportări false pentru a înlesni unele firme să facă afaceri, de fapt asta s-a întâmplat. Și nu i-a interesat viața românilor, nu i-a interesat faptul că bunicii noștri nu au avut acces la vaccinuri, nu i-a interesat că bunicii noștri sau părinții noștri au fost îngropați goi, doar în saci de plastic, fără slujbe sau o slujbă sumară.”

Președintele PSD Iași a militat pentru redeschiderea spitalului mobil de la Lețcani.

Maricel Popa – președinte PSD Iași

„Eu am făcut plângere penală împotriva lui Alexe și asupra ministrului Tătaru, care cu bună știință au blocat deschiderea spitalului de la Lețcani, în luna septembrie, octombrie. Până la urmă am reușit să îl deschid în octombrie și ați văzut că valul doi de pandemie l-am trecut bine în Iași, doar datorită faptului că a fost acea supapă de la Lețcani și atunci nu a fost un stres pe spitale, foarte mare. Ceea ce trebuia și acum, deoarece acum sunt oameni care stau pe holuri și stau pe targă, stau să fie o gură de oxigen, o gură de oxigen acum e vitală.”

Spitalul mobil de la Lețcani dispune de 48 paturi ATI care momentan nu sunt folosite.