Soarta guvernului Citu pare pecetluita. PSD voteaza motiunea celor de la USR PLUS si AUR

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anuntat astazi dupa sedinta Biroului Permanent National ca PSD va vota in plen motiunea de cenzura USR PLUS si AUR impotriva guvernului Citu. Daca aceasta nu va ajunge la vota, dupa ce au aparut informatii ca ar fi probleme cu lista de semnaturi, PSD va depune propria motiune la care ii invite sa o voteze pe cei de la AUR si USR PLUS.

„Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR-AUR trebuie să susţină acest demers. Dacă moţiunea alianţei USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să vorbim cu USR şi AUR să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentru a avea cele 234 de voturi şi în 10 minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să pleceAm văzut că nici președintele Iohannis nu își dorește adevărata stopare a crizei. El nu trebuia doar să constate că USR știe doar să strice. El trebuia să recunoască că opera sa, coaliția pierzătorilor, e un eșec”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că luni la ora 12.00 este convocată şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură la adresa guvernului, depusă de USR PLUS şi AUR.