„Smart Cities?” Street Delivery 2018

foto_film

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni și o închide pentru mașini, ajunge la a sasea ediție în Iasi ,între 15 și 17 iunie și ne propune o conversație onestă pe tema “Smart Cities?”.

Timp de 3 zile, strada Vasile Pogor va fi închisă pentru mașini și deschisă pentru oameni. Organizatorii fac ultimele pregatiri si promit ca ne vom bucura numeroase evenimente culturale și artistice.

La ediția cu numărul 6 ne intalnim la expoziții, performance-uri, proiecții de filme, teatru, concerte, workshop-uri dar și evenimente de arhitectură și societate civilă.

Street Delivery este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din România (și Republica Moldova, curând). Organizatorii eliberează câte o stradă de sub dominația automobilelor și o redau pietonilor, care o mobilează cu idei pentru un oraș mai bun.

Editia 2018, Street Delivery, se intreaba „ce este, în fond, un “smart city”?” Un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută? Un oraș “smart” își șterge trecutul pentru tot ce-i nou sau știe să aibă grijă de propria sa memorie și identitate? Poate aflam raspunsurile chiar in acest week-end.