Situatie tot mai grea la Galati

Perioada critica la Spitalul Judetean din Galati. 83 cadre medicale si 24 pacienti sunt infectati cu coronavirus iar singurul epidemiolog al unitatii medicale nu a efectuat nicio ancheta.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a constatat ca epidemiologul din spital este angajat in acelasi timp si la Directia de Sanatate Publica dar si la alte trei unitati medicale din judet. In aceste conditii, doi epidemiologi din Constanta au fost detasati la Galati. Cum cele 7 paturi de la Terapie Intensiva sunt ocupate, ministrul a hotarat sa trimita o unitate de terapie mobile intensive.

Aceasta a fost instalata deja in curtea spitalului, unitatea mobilă fiind dotata cu 12 paturi de terapie intensivă dotate ce dispun de toate echipamentele necesare unei secții de ATI: ventilatoare, monitoare și injectomate.

La acest moment, personalul medical care va fi responsabil de ingrijirea pacientiilor aflati in stare grava care urmeaza a fi internați in unitatea mobila va fi format din specialisti ATI din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Galati.