Situație fără precedent în Poliția Română!

protest-Europol-32-696x393

foto: MonitorulBT

Situație fără precedent în Poliția Română! Oamenii legii amenință că își dau demisia. La Botoșani, sindicatele din Poliție au ieșit din nou în stradă. Oamenii reclamă faptul că salariile angajaților din apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență, având ca efecte suspendarea repetata a aplicării cadrului legislativ de salarizare, dezechilibre și discriminare.

Polițiștii din Botoșani au pichetat și astăzi sediul Prefecturii. Inițiatorii au estimat participarea a cel mult 100 de persoane, cu respectarea măsurilor de protecțe prevazute în contextul pandemiei. Oamenii și-au manifestat nemulțumirea față de înghețarea salariilor și menținerea inechităților bugetare.

„Domnule ministru al polițiștilor, nu ați facut nimic pentru polițiștii din penitenciare, i-ați furat la bani. Domnule ministru al justiției, nu ați facut nimic. Domnule ministru Bode, îi furați la bani pe polițiștii de frontieră. Ne-a a ajuns cuțitul la os, ne-am săturat. Vrem să respectati legea salarizării.”, spune unul din protestatari.

Astfel de manifestari au fost organizate în Botoșani și în urmă cu doua săptămâni. Prin aceste ieșiri, reprezentanții Poliției soliciată abrogarea ordonanței prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021. Angajații structurilor de ordine publicăcer, de asemenea, actualizarea și individualizarea sporurilor acordate.

video: MonitorulBT