Situatie fara precedent in invatamantul romanesc. 120 de elevi din Siretel nu vor incepe scoala pe 9 septembrie

Siretel

Din cauza blocajului politic si financiar de la nivelul Consiliului Local Siretel, scolile din comuna sunt in situatia de a avea grave probleme in functionarea normala. Lupta dintre consilierii PSD si PNL are grave consecinte in buna desfasurare a vietii sociale din Siretel.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi: „Din pacate, asa cum stiti, din cauza blocajului de la nivelul Consiliului Local, lucrurile au degenerat si scoala este in acest moment in imposibilitatea de a deschide normal cursurile pe data de 9 septembrie. Vorbim de o situatie foarte grava deoarece bugetul alocat scolii pe partea de chletuieli materiale de la inceputul anului 2019 a fost ca si inexistent, prin urmare unitatea a trebuit sa se descurce cum a putut pana in acest moment”.

Unitatea de invatamant ar avea nevoie urgent de minim 50 de mii de lei pentru a putea incepe cursurile in mod normal.

Exista riscul de a fi pierdute fonduri de 4,3 miliarde pe un fond PNDL, exista riscul ca scoala sa fie debransata de la reteaua de electricitate, cele 2 microbuze, unul dintre ele este defect si nu are ITP. Sunt cele 2 microbuze care ar trebui sa transporte elevii de la scoala Humosu la scoala Slobozia, vorbim de un numar de aproximativ 20 de elevi care vor trebui sa faca aceasta naveta din cauza faptului ca aceasta investitie nu este inca finalizata si in acest context s-ar putea nici sa nu fie finalizata”, a completat Laviniu Lacusta.

Eforturile autoritatilor de a media lucrurile s-au soldat cu un esec.

Vorbim de o situatie grava acolo, s-au incercat masuri pe cale administritativa din partea Prefecturii Iasi, a Consiliului Judetean si a Inspectoratului Scolar Judetean, din pacate ramie fara nici un fel de rezultat. Eu voi mai incerca sa discut cu domnul ministru, joi la ora 09:30 si ii voi spune in detaliu situatia, insa ma indoiesc ca acesta are parghii pentru a interveni intr-un astfel de context”, a mai spus liderul USLIP.

Miercuri, la primaria din localitatea Siretel se va desfasura o noua sedinta a Consiliului Local, convocata de catre primarul comunei.