Situatia elevilor de la Colegiul „Vasile Lupu”, sub semnul intrebarii

A doua licitatie pentru achizitionarea celor aproximativ 100 de containere in care vor trebui sa invete elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iasi se afla sub semnul intrebarii. Prima licitatie a fost un real esec, dupa ce doar o singura firma a depus o oferta care era neconforma cu cerintele caietului de sarcini. Incepand din septembrie, in jur de 1000 de elevi vor trebui sa invete in containere timp de aproximativ doi ani jumatate.

Municipalitatea a redirectionat licitatia pentru achizitionarea containerelor catre Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Astfel, aproximativ 1000 de elevi risca sa nu aiba unde sa invete incepand din toamna din cauza deciziei primariei de a nu se mai implica in aceasta situatie. Unitatea de invatamant este nevoita sa astepte inscrierea in SEAP a unui nou ofertant.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iasi

Pe de alta parte au facut si ei a doua licitatie pentru scoala in container, eu nu sunt multumit 100%, vorbesc si din perspectiva de tata…. Sa faca scoala intr-un container… Vara va fi intr-un fel, iarna va fi altfel fata de o cladire stabila dar sunt dschis la orice comunicare, orice colaborare ca sa le fie cat mai bine.

Constructia modulara vizata ar urma sa includa 33 de sali de clasa, doua laboratoare, cancelarie, sala de gimnastica, grupuri sanitare.

Mihai Chirica, Primar Iasi:

R: Licitatia are un castigator, vor fi montate acele containere in curtea Colegiului?

P: Nu, acolo licitatia pentru scoala mobila o face scoala, licitatia pentru consolidare si celelalte lucrari „Extindere terenuri de sport” o facem noi.

Suntem sa spunem, doua echipe care lucram si ne intersectam de foarte multe ori si asta este bine si speram sa le castigam pe amandoua obiective.

R: Dar se va desfasura scoala din toamna in containere?

P: Asta nu stiu, asta stie Inspectoratul Scolar. Ei sunt sunt organizatorii.

Parintii elevilor nu vor sa comenteze aceasta situatie pentru ca astepta ca licitatia sa fie incheiata si sa fie desemnat un castigator. Contactati pentru a ne oferi mai multe informatii cu privire la stadiul licitatiei, conducerea unitatii de invatamant nu ne-a raspuns la apeluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *