Site-uri amendate pentru promoții false de Black Friday

black friday

Comandamentul Special Black Friday, înființat de ANPC pentru a supraveghea promoțiile din această perioadă, a amendat deja 11 magazine cunoscute, care vindeau online produse promovate ca fiind la reducere de Black Friday, fără să aplice reducerile din preţul de referinţă.

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă. Volumul amenzilor contravenţionale aplicate tuturor operatorilor controlaţi s-a ridicat la 275.000 lei, a informat ANPC într-un comunicat.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a constatat că se practicau vânzări cu preţ redus, în condiţiile în care preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului.

De asemenea, pe site-urile societăților cu pricina nu s-a indicat în mod clar şi neechivoc data la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.