Site-ul Parlamentului European a picat la câteva ore după ce a declarat Rusia ”stat sponsor al terorismului”

atac cibernetic

Site-ul Parlamentului European a picat miercuri după-amiază, la câteva ore după eurodeputații au adoptat cu largă majoritate o rezoluție ce a declarat Rusia ”stat sponsor al terorismului”.

În acest moment nu e clar dacă e un atac cibernetic sau o eroare tehnică, liderii Parlamentului European nu au făcut încă declarații.

Tot miercuri, Camera inferioară a Parlamentului Republicii Cehe a fost ținta unui atac cibernetic după ce a adoptat o rezoluție prin care a declarat Rusia drept stat terorist. Atacul a fost contracarat cu succes, a declarat președintele Camerei Inferioare, potrivit unei postări pe Twitter a ziaristului ceh Filip Horký.

”În războiul său împotriva Ucrainei, armata rusă și-a intensificat atacurile asupra obiectivelor civile, inclusiv asupra infrastructurii energetice, spitalelor, unităților medicale, școlilor și adăposturilor – încălcând astfel dreptul internațional și dreptul internațional umanitar.

Declarând Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, eurodeputații doresc să pregătească terenul pentru ca Putin și guvernul său să fie trași la răspundere pentru aceste crime în fața unui tribunal internațional”, se arată în comunicatul Parlamentului European care anunța votul de astăzi.