Site-ul dedicat recensământului populației a căzut. Formularul poate fi completat pe INS

recensamant-1024x634

Site-ul dedicat recensământului populației s-a blocat, luni dimineață, după primele ore de la debutul autorecenzării, însă formularul poate fi completat pe portalul Institutului Național de Statistică.

Începând din 15 martie și până pe 15 mai, populația poate completa online chestionarul de recensământ accesând direct platforma de autorecenzare: https://autorecenzare.insse.ro/Informații despre recensământul populației și un tutorial referitor la completarea chestionarului erau postate pe  https://www.recensamantromania.ro care însă s-a blocat după primele ore.

Institutul Național de Statistică precizează, într-un comunicat, că se lucrează la rezolvarea problemelor tehnice:

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Național de Statistică la adresa
https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat.”