Sistemul Garantie-Returnare se lanseaza la sfarsitul lunii si va deschide prima fabrica din Moldova in aprilie 2024

Sistemul Garanție-Returnare va fi lansat în data de 30 noiembrie cu o singură fabrică de numărare și sortare a ambalajelor de băuturi colectate, respectiv fabrica din Bonțida, județul Cluj. RetuRO a demarat pregătirile pentru a doua fabrică, situată în Giarmata, județul Timiș si a anuntat al treilea centru regional în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău.

Fabrica, situată în parcul logistic ELI Park Bacău, va avea o suprafață de 7.800 de metri pătrați și va fi dotată cu opt mașini industriale pentru numărarea sticlelor PET și a dozelor, precum și patru mașini pentru numărarea sticlei, echipamente furnizate de Anker Andersen A/S din Danemarca. Capacitatea totală de procesare va fi de până la două milioane de sticle PET și recipiente metalice, și aproximativ un milion de sticle pe zi. Centrul din județul Bacău va fi funcțional până la sfârșitul lunii aprilie 2024 și va avea 70 de angajați.

În calitate de administrator al Sistemului de Garanție-Returnare, RetuRO va deschide în total 17 centre în următorul an, unde va transporta ambalajele de băuturi colectate de la aproximativ 80.000 de comercianți. Acestea vor fi numărate, sortate și pregătite pentru transport către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosită la producția de noi ambalaje de băuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *