Sistemul de încălzire de la Spitalul din Lețcani a fost reparat, dar internările sunt oprite

letcani

Compania Climatherm, care a fost solicitată să realizeze lucrări de întreținere ale instalațiilor de climatizare la Spitalul Mobil Lețcani, a stabilizat temperatura pe perioada de noapte.

Niciun pacient nu a mai fost transferat și se menține activitatea medicală în tronsonul unde au fost comasați, miercuri seara.

„Nu au fost probleme cu căldura la Lețcani, nici pe sectorul unde sunt ingrijiți pacienți cu forme medii-severe și nici pe Terapie Intensivă. Cei de la Climatherm au intervenit pe parcursul zilei de ieri, reușind să mențină o temperatură optimă îngrijirii medicale. Vom monitoriza în continuare situația”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Dr. Florin Roșu a precizat că până nu este sigur că defecțiunile la sistemul de climatizare au fost remediate pe termen mediu sau lung, internările la Spitalul mobil sunt oprite și se tratează doar pacienții care sunt deja internați acolo.

În unitatea medicală sunt, acum, 11 bolnavi la Terapie Intensivă și 18 cu forme medii sau severe, dar care nu necesită îngrijiri pe ATI.

Ieri, doi pacienți internați la Lețcani s-au stins din viață.