Sistemul cardurilor de sanatate este functional dupa 19 zile

foto_card_sanatate

Sistemul merge dupa aproape 3 saptamani. Sorina Pintea sustine ca sistemul a fost subdimensionat si nu a fost asigurata mentenanţa. „”Am fost informată că sistemul nu va funcţiona o perioadă, pentru că este nevoie de un reset, pentru că există nişte probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. (…) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Aceste zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-şase zile şi, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte”, a afirmat Sorina Pintea.

Ieri, Viorica Dancila a cerut public demisia directorului CNAS, Razvan Vulvanescu si a purtatorului de cuvant Daniel Osmanovici. Sorina Pintea in schimb, i-a cerut lui Vulcanescu sa-l demita pe Osmanovici pentru cateva declaratii neinspirate.

„Pentru intervalul de timp în care platforma informatică a fost declarată indisponibilă se face derogare de la regula transmiterii serviciului efectuat în interval de trei zile lucrătoare după data acordării serviciului respectiv, urmând ca transmiterea către PIAS să se poată efectua  până la termenul de raportare a întregii activități pe lunii iulie 2019, după încheierea acestei luni. Acest termen este diferențiat pe categorii de furnizori de servicii medicale”, s-a precizat intr-un comunicat al CNAS.