Sistem E-ticketing in transportul din Zona Metropolitana

Consiliul Local a adoptat și o hotărâre care privește aprobarea proiectului tehnic, indicatorilor tehnico – economici şi devizului general pentru obiectivul „Sistem E-ticketing pentru îmbunătățirea mobilității urbane în Zona Metropolitană Iași”.

Valoarea totală a acestui obiectiv de investiții este de 12.633.233,85 lei, cu TVA. Durata estimată de execuţie este de până la 31 decembrie 2023. Sistemul va avea două componente.

Componenta vehicule de transport public va cuprinde echipamente instalate la bord pentru asigurarea funcţiei de e-ticketing şi numărare călători: 148 computere de bord, 490 de validatoare duale, 197 sisteme numărare, 296 switch-uri.

Componenta dispecerat va fi alcătuită din sistem integrare plată SMS, sistem de control titluri de călătorie, sistem integrat de comunicaţii, sistem management de float, integrare carduri cu sistem bike-sharing, sistem emitere carduri de călătorie, echipamente autobază.

Sistemele inteligente de transport instalate vor fi compuse dintr-un sistem ticketing și un sistem de numărare călători.