Sinuciderea, prima varianta in cazul tinerei gasita strangulata pe partia din Sararie

a8dbf2de-2b18-4fb5-95e0-20249f769fd7

Anchetatorii iau mai mult in calcul varianta sinuciderii, in cazul studentei de la UMF, gasita moarta pe partia de ski din Sararie. Tanara de 23 ani i-ar fi spus unei prietene ca va merge in acea zona.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au emis in acest weekend prima reactie oficiala in cazul studentei de la UMF descoperita strangulata cu 5 coliere de plastic. Dupa primele cercetari, procurorii au aflat ca Maria i-a comunicat unei colege ca are de gand sa mearga in zona partiei de schi.

Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi: „Pe data de 8 ianuarie, in jurul orei 15:30 a fost identificat cadavrul unei tinere in varsta de 23 de ani, intr-o liziera de arbusti din zona Sarariei a municipiului Iasi. Descoperirea a fost facuta de o colega, careia victima ii spusese ca se va deplasa in acea zona. In urma efectuarii necropsiei, medicii legisti au conluzionat ca moartea s-a datorat, comprimarii formatiunilor vasculo-nervoase ale gatului cu un lat traumatic format din colierele din material plastic identificate la gatul victimei”.

Surse din ancheta au afirmat ca, intr-un buzunar a fost descoperita o punga cu coliere si un bon de casa de la un magazin de bricolaj de unde le-ar fi procurat. Apropiatii spun ca fata nu parea abatuta in ultima vreme si nici nu dadea semne c-ar trece printr-o depresie.

Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru: „Exista si suicid altuist, exista si suicid anomic sunt foarte multe forme, dar ca sa extrapolam ilegitim intr-o ipoteza, in momentul in care nu stim, nimeni nu stie ce s-a intamplat in sufletul persoanei respective atata timp cat nu a dat nici un semn, ori semnele de multe ori sunt subtile. O persoana poate sa se retraga, sa se izoleze, sa se comporte un pic neobisnuit, insa de fiecare data este util a se intreba, a vorbi deschis cu persoana respectiva daca cei apropiati sesizeaza o schimbare de comportament, fata de statusul obisnuit„.

Tanara studenta in anul V la Facultatea de Medicina, a fost descoperita de cativa prieteni care nu reuseau sa dea de ea la telefon. Apropiatii spun ca fata era o persoana plina de viata si foarte vesela.

Ana, colega tinerei: „Eu si Maria am fost colege in ultimii 5 ani la medicina, dintre care 3 ani am fost chiar colege de grupa. A fost o persoana extraordinara atat ca si colega, cat si ca prietena, a fost o persoana plina de viata, mereu era zambitoare, daca unul dintre noi era suparat, fie cu probleme personale sau legate de facultate, mereu avea stilul de a veni si a ne ridica moralul. De fiecare data, ne surprindea cu cadouri mici, era foarte foarte generoasa. De fiecare ne aducea pixuri colorate ca sa ne facem sinteze pentru facultate sau prajituri sau tot felul de chestii de genul. Avea grija de noi este foarte greu sa acceptam ca de acum nu o vom mai vedea si nu va mai fi langa noi fizic, pentru ca ea mereu va ramane in inimile noastre ca un om bun si plin de viata si o persoana foarte, foarte faina”.

Maria era voluntar la UPU SMURD Iasi din 2019, iubea oamenii si activitatea pe care o desfasura.

Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi: „Un tanar voluntar care era implicat de mai multi ani in activitati extracuriculare ca studenta a facultatii de medicina si in activitati de voluntariat. Participa cu entuziasm in activitatea din urgenta, iubea aceasta munca, iubea pacientii si avea capacitatea de a face efort suplimentar. Suntem indurerati si atunci cand pierdem un pacient, suntem cu atat mai indurerati cand pierdem un viitor coleg si un actual coleg. Ne este greu sa credem ca dintre cei care vin aici cu entuziasm si cu dorinta de munca unii ne parasesc atat de devreme si asta este trist atat pentru noi cat si pentru familiile lor”.

Fata nu a lasat un bilet de adio. Anchetatorii nu au abandonat nici varianta crimei dar fata nu avea urme de violenta pe corp. Tanara locuia împreună cu părinţii si dormea uneori la o colega de facultate. Ea le-a spus parinţilor ca merge sa traga la xerox niste cursuri si nu s-a mai intors acasa. De abia dupa ce nu a mai raspuns la telefon parintii s-au ingrijorat si au sunat la apropiatii ei.